Pysäköintilaitokset Toimitilarakentaminen

Hyökyvuoren pysäköintilaitos

Tilaaja

Espoon kaupunki

Vuosi

‍5/2024-1/2025

Laajuus

10 000 brm² / 362 autopaikkaa

Sijainti

Espoo

Pääsuunnittelija

Studio U2 Arkkitehdit Oy

Urakkamuoto

KVR-urakka

Espoon Kivenlahteen tilatehokas ja ympäristöystävällinen pysäköintitalo

Fira toteuttaa Espoon kaupungille 362-autopaikkaisen pysäköintilaitoksen Kivenlahteen. Osoitteeseen Merivirta 12 rakentuva betonielementtirakenteinen pysäköintitalo on viisikerroksinen, pääosin kylmä rakennus, jossa on 362 parkkipaikan lisäksi yhdeksän paikkaa liikuntaesteisille.

Pysäköintitalon julkisivu on peltiä ja rakennus on kooltaan noin 10 000 bruttoneliötä. Pysäköintitalon tulevat käyttäjät ovat lähialueen asunto-osakeyhtiöiden asukkaita.

− Osana Kivenlahden keskuksen uudistumista nykyistä kenttäpysäköintiä sijoitetaan tilankäytöllisesti tehokkaampiin pysäköintitaloihin mahdollistamaan alueen kehittyminen. Nyt toteutettava katettu pysäköintirakennus edustaa modernia kaupunkipysäköintiä antaen käyttäjille sääsuojatut autopaikat, kertoo projektinjohtaja Kimmo Leivo Espoon kaupungin kaupunkiympäristön toimialalta.

Firan ratkaisukehityksen toimintamallin avulla hankkeelle varmistettiin kilpailukykyinen hinta ja optimaalinen toteutus. Ympäristönäkökohdat huomioidaan rakentamisen eri vaiheissa noudattaen Firan ympäristöjohtamisen prosessia. Kohteelle toteutetaan hiilijalanjälkilaskenta ja lisäksi tontilla sijaitsee suojeltavia puita.

Asiakastyytyväisyys

4,7/5

Kokonaistyytyväisyys

5/5

Helppous

+100

NPS mittaus

Tila

1 Suunnitteilla
3 Valmis

Haluatko tietää lisää pysäköintilaitosten rakentamisesta?

Ota yhteyttä, niin jutellaan tarkemmin.

Tuomas Lankinen

Kategoriavastaava, hankekehitys | Toimitilarakentaminen

+358 44 378 6454 tuomas.lankinen@fira.fi