Millaisen kodin sinä haluaisit?

Suunnitteilla

Kivenlahden Kuohu

Kivenlahden Kuohu tuo uudisasuntoa etsiville täysin uuden tavan luoda omia yksilöllisiä toiveita vastaava kerrostalokoti. Kivenlahden Kuohussa päätösvalta on kohteen tulevilla asukkailla, eli ryhmärakennuttajilla. He pääsevät vaikuttamaan yhdessä taloon liittyviin ratkaisuihin sekä tekemään yksilöllisiä valintoja oman kotinsa osalta huomattavasti enemmän kuin normaalissa uudiskerrostalossa.

Kohteen asuntojen koot ja huonelukumäärä määrittyvät asukasryhmän toiveiden pohjalta. Näin jokainen asukas saa mahdollisimman hyvin omia tarpeita vastaavan kodin.

Ole edelläkävijä

Maailma muuttuu ja yhteisöllisyyden voima nostaa päätään. Moderni ryhmärakennuttaminen haastaa vanhat, pölyiset toimintatavat. On rakentamisen vallankumouksen aika!

Liity ennakkolistalle ja vaikuta kohteen suunnitteluun

Suunnittele oma kotisi
ammattilaisten avulla

Kivenlahden Kuohussa pääset suunnittelemaan ja valitsemaan yhdessä ammattilaistemme kanssa sinun kotiisi parhaiten sopivat ratkaisut. Ammattilaiset ovat apuna myös ryhmän yhteisissä valinnoissa.

Ryhmärakennuttamishankkeessa asukkaat toimivat itse kohteen perustajaosakkaina. Pääset vaikuttamaan asuntosi pohjaratkaisuun ja kokoon sekä materiaalivalintoihin hankkeen aikana huomattavasti enemmän kuin normaalissa uudiskerrostalossa. Siten lopputulos vastaa tarpeitasi paremmin ja asuntojen hinta-laatusuhde muodostuu erinomaiseksi.

Suunnittelijamme ja asiakaspalvelutiimimme auttavat sinua valitsemaan toimivat ratkaisut toiveittesi kotiin. Hankkeessa hyödynnetään Firan Asuntokirjaston ratkaisuja, joiden avulla varmistetaan kohteen suunnitteluratkaisujen toimivuus, kustannustehokkuus ja toteutettavuus. Asuntokirjasto tarjoaa tulevalle asukkaalle suuren määrän muuntelumahdollisuutta. Huolellisesti suunnitelluista asuntopohjista löytyy monia erilaisia kokoja ja pohjavariaatioita, joista voi valita itselleen sopivan.

Voit valita juuri sellaisen kodin, joka on sinulle tarpeisiisi sopivin. Säästät myös asuntosi neliöhinnasta, sillä maksat ainoastaan toteutuneista kustannuksista. Et siis maksa ylimääräistä mistään tarpeettomasta.

Hankkeen aikana tutustut tuleviin naapureihisi järjestämissämme tapaamisissa. Pääsette myös yhdessä suunnittelemaan taloon tulevia yhteisiä tiloja ja hankintoja. Asukasryhmä pääsee myös vaikuttamaan talon julkisivuratkaisuihin ja ulkonäköön.

Muutaman asian olemme valinneet puolestanne

Valloittava ylimmän kerroksen saunaosasto

Talon ylimpään kerrokseen rakennetaan upea saunosasto ja kattoterassi, josta on mahtavat merinäköalat kohti Kivenlahden rantaa.

A-energialuokka

Talo rakennetaan kestävillä ratkaisuilla A-energialuokan taloksi.

Havainnekuva kohteen mahdollisesta asunnosta. Taiteilijan näkemys.

vaikuta kohteen toteutukseen

Millainen on oma toivekotisi?
Kerro meille!

Täytä alla oleva lomake

Valitse parhaiten omaa näkemystäsi vastaava vaihtoehto. Huomioithan, että valinnat ovat suuntaa-antavia, eivätkä ne sido sinua mihinkään.

Tontille nousevan talon ulkonäkö ja julkisivu tarkentuu myöhemmässä vaiheessa.

Turvallinen ja taloudellinen ryhmärakennuttamisen malli

Kivenlahden Kuohu toteutetaan konsulttivetoisena ryhmärakennuttamishankkeena. Ryhmärakennuttaminen tekee rakennushankkeesta läpinäkyvämmän. Ryhmän jäsenenä pääset oikeasti vaikuttamaan asuntosi suunnittelun lisäksi talon yhteisiin tiloihin sekä näkemään kerrostalon rakennusprosessin. Hyödyt myös taloudellisesti normaaliin uudisasuntokauppaan verrattuna.

Ryhmärakennuttamisessa asunnon hinta määräytyy todellisten rakennuskustannusten eikä alueen yleisen hintatason mukaan, jolloin hinta voi olla useita prosentteja muuta uudisasuntotuotantoa edullisempi. Perustajaosakkaana et myöskään maksa varainsiirtoveroa.

Monissa ryhmärakennuttamishankkeissa oman asunnon rahoituksen järjestäminen saattaa olla haasteellista. Firan hankkeissa tätä ongelmaa ei ole.

Huolehdimme ryhmärakennuttamishankkeissamme myös rahoituksen järjestämisesta, ja tarjoamme ryhmärakennuttajille ainutlaatuisen rahoitusratkaisun.

  • Ryhmärakennuttamiskohteissamme yhtiölaina kattaa 70 % asunnon hinnasta ja omarahoitusosuus on 30 %.
  • Hyödyntämällä Firan tarjoamaa rahoitusratkaisua, pääset kiinni omaan asuntoon vain 15 % omarahoituosuudella.
  • Loput 15 % omarahoituksesta voit kattaa kumppanimme tarjoamalla siltarahoituksella, joka maksetaan takaisin kohteen valmistuessa.
  • Asunto-osake soveltuu valmistuneessa kohteessa tavanomaisen asuntolainan nostamisen vakuudeksi.

 

Kun ryhmärakennuttamisen hankkii palveluna, ei tulevalta asukkaalta edellytetä projektinjohdollista tai rakentamiseen liittyvää osaamista. Ryhmärakennuttamisprojekti etenee ammattitaitoisen projektijohdon vetämänä ja asiantuntijat pitävät huolta projektiin liittyvistä valmisteluista sekä valvonnasta.

Fira ryhmärakennuttajakonsulttina ja pääurakoitsijana takaa kiinteän hankintahinnan, jonka yli kustannukset eivät nouse. Ostamme ulkopuoliselta vakuuslaitokselta rakentamisen aikaiset vakuudet, jolla turvataan rakennushankkeen toteutus. Asunnoillamme on kahden vuoden takuu ja Fira vastaa 10 vuoden ajan rakennusvirheistä.

Asukasryhmästä koostuva hallitus valitsee yhden henkilön edustamaan yhtiötä tilaajana urakkasopimuksessa. Asukasedustaja seuraa rakentamista aitiopaikalta yhteistyössä hallituksen valitseman rakennustöiden valvojan kanssa.

Perustiedot

Projekti

Kivenlahden Kuohu

Asunnot

Monipuolinen asuntojaukauma joka määrittyy asukasryhmän toiveiden pohjalta

Asuntojen koot

Asuntojen koot määrittyvät asukasryhmän yksilöllisten toiveiden pohjalta

Osoite

Meriusva, 02320 Espoo

Tontti

Valinnainen vuokratontti

Autopaikat

Kohteen autopaikat toteutetaan katettuina autopaikkoina.

Urakoitsija

Fira Rakennus Oy

Arvioitu valmistuminen

Joulukuu 2024

Energialuokka

A

Erityistä

Ylimmän kerroksen yhteinen saunaosasto merinäköaloilla

 

 

Tila

2 Rakenteilla
3 Valmis

Meri, metro ja unelmiesi koti

asuinalue

Kivenlahden uusi kukoistus

Kivenlahti on merellinen ja monipuolinen asuinalue, joka kehittyy koko ajan. Vanhan Kivenlahden kupeeseen rakennetaan uusia, moderneja asuintaloja. Länsimetron jatke Matinkylästä Kivenlahteen aloittaa liikennöinnin joulukuussa 2022.

Kivenlahden metroaseman ympäristöön rakennetaan uusia asuntoja ja kaupunginosa tiivistyy. Länsiväylän suuntaisesti kulkevan uuden Höyrylaivantien varteen tulee alueen uusi liikekeskus, jonka tiloihin on muuttamassa myös Laurea-ammattikorkeakoulu. Liikekeskus on määrä valmistua noin 2024 ja rakennukseen tulee myös toinen Kivenlahden metrosisäänkäynneistä.   

Liikekeskuksen länsipuolelle suunnitellaan suurta liikunta- ja tapahtumakeskusta, joka toisi uusia harrastusmahdollisuuksia hyvien joukkoliikenneyhteyksien varteen. 

Kivenlahden metroaseman ympäristöön on suunnitteilla asuntoja noin 1 700 asukkaalle. Osa metroaseman ympäristön asemakaavoista on jo lainvoimaisia. 

Lisätietoja alueen kehityksestä löydät Espoon kaupungin sivuilta.

Kivenlahti kehittyy

Metrolla suora yhteys pääkaupunkiin

Tuleva metro muuntaa Kivenlahden paikalliskeskuksesta pääkaupunkiseudun vilkkaaksi läntiseksi keskukseksi, ja mahdollistaa nopean ja sujuvan yhteyden Helsinkiin.  Länsimetron kakkosvaiheen pääteasema valmistuu joulukuussa 2022.

Kun metroliikenne Kivenlahteen alkaa, matkustajien käytössä on Kivenlahdentorin sisäänkäynti, jonne kuljetaan Seitsenmerenreitiltä.  Liikekeskuksen sisäänkäynti avataan myöhemmin, kun keskuksen ja sisäänkäynnin ympäristön rakentaminen valmistuvat.  

Metrosisäänkäyntien yhteyteen tulee runsaasti pysäköintipaikkoja polkupyörille ja alueelle rakennettavaan pysäköintilaitokseen tulee 650 pysäköintipaikkaa autoille. 

Palvelut

Kivenlahti on jo nyt varustettu monipuolisella palvelutarjonnalla. Alueelta löytyy muun muassa kirjasto, kauppoja, useita ravintoloita, terveyskeskus, kaksi päiväkotia ja kaksi koulua sekä venesatama sekä kaksi uimarantaa. Uusi kauppakeskus Lippulaiva valmistui vieressä olevaan Espoonlahteen vuonna 2020.

Meri ja 40 km rantaraittia

Ihastuttavat rantakalliot ja uimarannat ovat oleellinen osa Kivenlahden identiteettiä. Veneilijöille alueelta löytyy myös oma venesatama. 40 kilometriä pitkiä virkistys- ja ulkoilureitti Rantaraitti mutkittelee pitkin rantaviivaa, ja reittiä kulkiessa ympäristö vaihtelee luonnonsuojelualueista kalliometsiköihin, uimarantoihin ja moderniin kaupunkiympäristöön. Kivenlahden Meritorilta lähtee kesäisin saaristoveneitä rannikon saariin.

Etäisyyksiä

Lähikauppa

K-Market 100 m
Alepa 160 m

Päiväkodit

Päiväkoti Maininki 430 m

Koulut

Meritorin koulu 320 m
Mainingin koulu 530 m

Uimarannat

Tyrskyranta 490 m
Kivenlahden uimaranta 530 m

Kirjasto

Kivenlahden kirjasto 110 m
Espoonlahden kirjasto 1,8 km

Terveysasema

Kivenlahden terveysasema 50 m

Metro

Tuleva metroasema 90 / 120 m

Puistot

Kivenlahden asukaspuisto 320 m
Aallonharjanpuisto 620 m

Ravintolat

Ravintola Marine 600 m
Kotipizza 300 m
Wiskarila 650 m

Tontin sijainti ja lähipalvelut

Kivenlahden terveysasema

K-Market Kivenlahtti

Alepa Kivenlahti

Tulevan metroaseman sisäänkäynti

Tulevan metroaseman sisäänkäynti

Kivenlahden sivuapteekki

Meritorin koulu

Kivenlahden uimaranta

Kaupunkikeskus Lippulaiva

Mainingin päiväkoti

Mainingin koulu

Tyrskyranta

Ravintola Marine

Kivenlahden jalkapallokenttä

Aallonharjanpuisto

Kivenlahden asukaspuisto

Kivenlahden koirapuisto

Kivenlahden venesatama

Kivenlahden kirjasto

Länsiväylän liittymä

Busspysäkki

Asukastila Kivenkolo

Laurinlahden koulu

Kivenlahden kalliot

Tuleva asuinrakennus / Kivenlahden Kuohu

Miksi Fira ja ryhmärakennuttaminen?

Pyrimme toiminnallamme kehittämään ryhmärakennuttamista. Firan hankkeet ovat konsulttivetoisia. Hankimme tontin, johdamme hanketta kokonaisvaltaisesti, kokoamme rakennuttajien ryhmän, vastaamme suunnittelemisesta, rakentamisesta sekä hankinnoista. Tämän ansiosta voimme taata asunnoillemme kiinteän hinnan. Samalla rakennamme fiksummin: kustannustehokkaasti, ennakoidusti ja todellista tarvetta palvellen. Rakentaminen on palvelua, jossa rakennuksen suunnittelu yhdistyy sen käytön suunnitteluun. Uskomme tämän toimintamallin tuovan ryhmärakennuttamiseen luotettavuutta ja vaivattomuutta.

Asiakkaidemme kokemuksia
aiemmista hankkeistamme