Kivenlahti asuinalueena

Uusia koteja suunnitteilla Kivenlahteen

Millaisessa kodissa haluaisit asua Kivenlahdessa?

Meri, metro ja unelmiesi koti

asuinalue

Kivenlahden uusi kukoistus

Kivenlahti on merellinen ja monipuolinen asuinalue, joka kehittyy koko ajan. Vanhan Kivenlahden kupeeseen rakennetaan uusia, moderneja asuintaloja. Länsimetron jatke Matinkylästä Kivenlahteen aloitti liikennöinnin joulukuussa 2022.

Kivenlahden metroaseman ympäristöön rakennetaan uusia asuntoja ja kaupunginosa tiivistyy. Länsiväylän suuntaisesti kulkevan uuden Höyrylaivantien varteen tulee alueen uusi liikekeskus, jonka tiloihin on muuttamassa myös Laurea-ammattikorkeakoulu. Liikekeskus on määrä valmistua noin 2024 ja rakennukseen tulee myös toinen Kivenlahden metrosisäänkäynneistä.   

Liikekeskuksen länsipuolelle suunnitellaan suurta liikunta- ja tapahtumakeskusta, joka toisi uusia harrastusmahdollisuuksia hyvien joukkoliikenneyhteyksien varteen. 

Kivenlahden metroaseman ympäristöön on suunnitteilla asuntoja noin 1 700 asukkaalle. Osa metroaseman ympäristön asemakaavoista on jo lainvoimaisia. 

Lisätietoja alueen kehityksestä löydät Espoon kaupungin sivuilta.

Kivenlahti kehittyy

Metrolla suora yhteys pääkaupunkiin

Metro muuntaa Kivenlahden paikalliskeskuksesta pääkaupunkiseudun vilkkaaksi läntiseksi keskukseksi, ja mahdollistaa nopean ja sujuvan yhteyden Helsinkiin.  Länsimetron kakkosvaiheen pääteasema valmistui joulukuussa 2022.

Kun metroliikenne Kivenlahteen alkaa, matkustajien käytössä on Kivenlahdentorin sisäänkäynti, jonne kuljetaan Seitsenmerenreitiltä.  Liikekeskuksen sisäänkäynti avataan myöhemmin, kun keskuksen ja sisäänkäynnin ympäristön rakentaminen valmistuvat.  

Metrosisäänkäyntien yhteyteen tulee runsaasti pysäköintipaikkoja polkupyörille ja alueelle rakennettavaan pysäköintilaitokseen tulee 650 pysäköintipaikkaa autoille. 

Palvelut

Kivenlahti on jo nyt varustettu monipuolisella palvelutarjonnalla. Alueelta löytyy muun muassa kirjasto, kauppoja, useita ravintoloita, terveyskeskus, kaksi päiväkotia ja kaksi koulua sekä venesatama sekä kaksi uimarantaa. Uusi kauppakeskus Lippulaiva valmistui vieressä olevaan Espoonlahteen vuonna 2020.

Meri ja 40 km rantaraittia

Ihastuttavat rantakalliot ja uimarannat ovat oleellinen osa Kivenlahden identiteettiä. Veneilijöille alueelta löytyy myös oma venesatama. 40 kilometriä pitkiä virkistys- ja ulkoilureitti Rantaraitti mutkittelee pitkin rantaviivaa, ja reittiä kulkiessa ympäristö vaihtelee luonnonsuojelualueista kalliometsiköihin, uimarantoihin ja moderniin kaupunkiympäristöön. Kivenlahden Meritorilta lähtee kesäisin saaristoveneitä rannikon saariin.

Millaisessa kodissa haluaisit asua Kivenlahdessa?